10. maaliskuuta 2013

Synttärihumua

Ekaluokkalaisen kaverisynttäreitä vietettiin maanantaina. Sitä ennen tein pieniä juhlavalmisteluja. Juhlapöydän päälle ompelin viirinauhan.


 Tällainen täytyy kuulema pojallekin tehdä, kun hänellä on parin viikon päästä syntymäpäivä. Ehkä jotain muuta väriä näemme siinä. Mutta nämä värit sopivat hyvin prinsessasynttäreihin.

Vanhemmilta sain syntymäpäivälahjaksi yllättäen leivontakirjan :) Tällä kertaa pääsen tutustumaan Kinuskissan saloihin.


Tästä kirjasta löytyy ainakin paljon vinkkejä kakkujen ja leivonnaisten koristeluun.

Kirjassa on sen verran monta kakun ohjetta, että lupasin tytön sieltä valkata itelle mieluisen. Mieluinen löytyi ja minä kauppalistaa tekemään. Ja mitä ihmettä, kakkuun tarvitaan 10dl kermaa! (osa vispikermaa ja osa kuohukermaa) Kovasti kyllä mietin, miten sen kaiken siihen saa mahtumaan. Ja kaupassa käynnin jälkeen laskin, mitä niihin kakkuvärkkeihin oikein meni, kun kaikki elintarvikevärit ym. piti myös ostaa. Ja ynnäämisen jälkeen loppusumma oli 37 euroa. Ja minä kun en oo mikään supernopea leipuri varmaankaan, sain kakun tekemiseen tuhrautumaan aikaa viisi ja puoli tuntia. Tykkäsin kyllä tehdä, mutta voipi jäädä toisen kerran tekemättä :) Kiva uusi oppi oli kuvan maalaaminen kakun päälle. Sitä taidan harrastaa toistekin.

Tyttö halusi kakun päälle prinsessalinnan juhlien teeman mukaisesti.

Tästä kuvakulmasta olen tyytyväinen...

Mutta reunan kermapursotuksen onnistuin pilaamaan vatkaamisvaiheessa. Vanillakreemijauheen lisäämisellä kerma meni niin jankiksi, etten saanut sitä enää kauniiksi vaikka vähän kermalla lantrasin.
Väliin tuli vaniljakermarahka ja sitruunakiisseli. Vaaleanpunainen on elintarvikevärillä värjätty ja ruskea taas fariinisokerilla.


Pöytää koristi siskoni viikonloppuna tuomat kukat.

 
Hiihtolomasta huolimatta viisi prinsessa pääsi paikalle ja oma väki lisäksi.



Riemua riitti, nyt hiukka huokastaan ja sitten suunnittelemaan seuraavia :)



Ps. Kaikki kuvakäsittelyt teen Picasalla.


5 kommenttia:

  1. Voispa tuota prinsessakakkua vaikka maistaa vaikka en olekaan enää prinsessa!!

    VastaaPoista
  2. ompa hauska kakku! Kyllä sitä aikaa saa kulumaan ku oikeen kovasti värkkää :D

    VastaaPoista
  3. Hieno on kaakku! Ja ilmeisesti siihen meni se koko litra kermaa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siihen aikalailla se kaikki uppos :) Kinuskikermaa jäi ihan vähän yli. Siksi laitoin sitä alareunaankin koristeeksi, mutta loppu vanheni jääkaappiin.

      Poista
  4. Oijoi, sie oot ollu sinnikäs ja urhea, hieno kakku ja muut koristelutkin! ps.tutulta näyttää kimppu, jonka siskoista joku muu on tuonut =) Mulla jäis tuollainen värkkäyskakku ehkä tekemättä, mut uskon että se oli ihan kivaakin.=)

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)