26. maaliskuuta 2013

7-vuotiaalle haamujaPojan vuoro oli valita itselleen synttärikakku Kinuskikissa leipoo -kirjasta. Arvattavissa oli, ettei mitään vaaleanpunaisia hörselöitä. Ja viirinauhankin hän sai, niistä kankaista, mitä sattui löytymään. Kakussa väliin tuli Lemon Curd sitruunatahnaa sekä kick karkkeja kermaan sulatettuna ja jäähdytyksen jälkeen vatkattuna. Päällä myös karkeista ja kermasta tehty lakritsikinuski sekä kick karkkeja lepakkoina ja sokerimassasta tehtyjä haamuja.

 Hintaa tällekin kakulle tuli, kun kick-patukat maksaa jo 0,60 euroa kipale. Ja niitä kului kakkuun 25 kappaletta. Ja toki muutakin meni. Aineet maksoi n.30 euroa ja aikaa kakun tekoon meni 4 tuntia. Helpommalla pääsin, kuin edellisessä. Ehkä kakkukin oli hiukkasen parempaa, mutta liian makeaa edelleen. Jos tekisin uudelleen, laittaisin sitruunatahnan tilalta mansikkasurvosta. Mies meinasi jo edellisen kakun jälkeen, että eikö ois järkevämpi hakea jostain valmis kakku, kun niitä saa leipomoistakin 50 eurolla. Järkevää tai ei, olen kerran lasten luvannut valita, niin mennään tämä vuosi näin :) Ja ihan mukava noita on värkätä.

Synttärihulina oli hiukka äänekkäämpää ja vauhdikkaampaa kuin isosiskolla ja äiti olikin illalla ihan kuitti. No... seuraavia juhlitaan vasta kesällä.

6 kommenttia:

 1. Kyllä on hieno kakku ja varmasti tyytyväinen synttärisankari! :) Muittenki suusta kuulin, että oli hieno haamukakku ollu!

  VastaaPoista
 2. Sinä se jaksat edelleen värkkäillä.=) Hauskan näköinen kakku on kyllä! Hytisen täällä kylmästä ja odotan lämmintä kevättä, alkaako se koskaan..

  VastaaPoista
 3. Aah, melkein kuin olisin itsekin päässyt maistelemaan. Tuli mieleen omienkin lasten synttärit, nyt he aikuisena muistelevat, ettei sitä limpsaa saanut kuin sairaana ja synttäreillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja juhannuksena :) Sillon kun asuin kotona, me lapset saimme juhannuksena oman pikkupullon limsaa. Sekös oli juhlaa! Nyt meillä lapset saa samoin...

   Poista

Kiva kun kommentoit :)