22. helmikuuta 2011

Talokuvia sisältä

Tässä kuvia suurimmasta käsityöstämme, omasta kodista. Mieheni kanssa suunnittelimme talon ja hän piirsi sen kuvat. Talo on tehty ihan ite alusta pitäin... eli naapurilta ostettiin puut, jotka sahautettiin ja siitä se lähti. Urakoitsijoita ei ole paljoa ollut. Kaivurimies, takan muuraaja ja kourujen laittajat. Suurimmaksi osaksi mieheni on rakentanut, talkoolaisia on ollut apuna ja minä olin mukana sisustusjutuissa.


Puutapetti, laminaatti ja kattopaneeli K-raudasta. Makuuhuone ei oo vielä ihan siinä kunnossa, missä haluaisin. Päiväpeittoon oon täysin kyllästyny. Hankintalistalla on joku vaaleampi vähän kiiltävä ja ehkä keltaista tyynyjen ja verhojen muodossa. Huonekalutkin saavat joskus valkoisen tai tumman ruskean pinnan. Olen vaan aika hidas noissa entisöinti jutuissa.Turkoosi laatta K-raudasta. Valkoinen laatta ja lattian harmaa neliölaatta Parkettiliike Säkkiseltä. Harmaa kivi lattiassa ja hyllyt Bauhausista. Suihku oraksen.

Seinäkivi Bauhausista ja kiuas K-raudasta.Seinäpaneeli Bauhausista, joka on käsitelty hiilen värisellä saunasuojalla yhteen kertaan. Laudevärkit muistaaksein Puukeskukselta.

Kodinhoitohuoneen kaapit Topi-keittiöltä, allas Ikean, hana Oraksen ja valkoiset laatat K-raudasta.Ulko-ovessa on tällaisia pikkuikkunoita.Lattialaatat Parkettiliike Säkkiseltä, listat Bauhausista (käsitelty tammen värisellä vahalla), naulakot netistä romantico-shopista ja kenkäteline Ikealta.Liukuovikaapisto Topi-keittiöltä, tammiparketti Parkettiliike Säkkiseltä.Nämä aukot saivat idean Vaasan asuntomessuilta.Ikkunat Isoniemeltä, sohva Maskusta, kirjahylly Jyskistä.Wc-pönttö Idon, lamppu K-raudasta.


Kaapit ja peili Puustellilta, lamppu Bauhausista, hana Oraksen, allas Netraudasta.


Pöytäryhmä Maskusta, lamppu Bauhausista.

Keittiön kalusteet Puustellilta, hana oraksen, lamput Bauhausista.


Keittiön ja olohuoneen välissä on ikkuna, jonka syvennykseen on asennettu lasihyllyt. Hyllyt on Oulun Haapalehdosta lasiliikkeestä.Lastenhuoneen kiinteät kaapit Topi-keittiöltä, värikkäät tuolit ja pöytä Ikealta kuin myös automatto, lamppu Kärkkäiseltä. Puun olen maalannut tikkurilan maaleilla. Rungon tein vapaalla kädellä ja lehdille ja omenoille tein sabluunat, jotka tuputin vaahtomuovin palalla.Lasihyllyt olohuoneen puolelta.Palkki on käsitelty valkoisella puolihimmeällä lakalla kaksi kertaa. Seinä on maalattu tikkurilan tunto hieno maalilla. Maali levitettiin telalla ja kuvioitiin harjalla.


Kirjaston oviaukosta puuttuvat nyt ne harmaat ovet jotka näkyvät blogin ylälaidassa. Vein ne syksyllä entisöintipiiriin ja vielä niissä on laittamista. Ne oli toiselta puolelta vihreät. Laitan sitten blogiin kun saan ne valmiiksi. Lamppu on Kodinykkösestä, korikiikku löytyi vanhasta tallista.Takkaleivinuuni on Tulikiven Kermansavi mallistosta.Ja tämä huone on sen näköinenkin, mihin se on tarkoitettu... eli työhuone.


Ulkoapäin voin laittaa kuvia sitten joskus, kun se saadaan valmiiksi.

5 kommenttia:

 1. Siinäpä vierähti pitkä tovi kuvia katsellessa ja isommaksi klikkaillessa. ;)

  Mukavia juttuja paljon, ja monta ajatusta mitä piti kommentoida muttei tietenkään enää muista.

  Ainakin yksi juttu oli se, että tuo teidän sänky tai lähinnä pääty näyttäis ihanalta valkoisena, hyvin kävis kun on nuo ikkunaristikotkin!

  Saunaan meillekin on tulossa samanlaisia nättejä juttuja, savusaunanväriä ja verhoilukiveä.

  En olis uaksltanut vapaalla kädellä alkaa puuta maalailemaan, mutta sinun näköjään kannatti, koska siitä tuli hieno!! Kivasti elävöittää lastenhuonetta, kun siellä huonekalut on usein pieniä ja siksi kiva kun seinää tavallaan "pienentää" joku yksityiskohta.

  Ja nuo sisäseinäikkunat näyttää kyllä tosi kivalta, edelleen!!

  Jospa pian pääsis itsekin tällaisia valmiskuvia esittelemään.. vähän tuntuu olevan vaiheessa vielä, mutta jospa joskus!!

  VastaaPoista
 2. Tiina - Hyvä, että edes sinä uskallat;) Tuttuja kuvia varmasti oli suurimmaksi osaksi, mutta tavara on vain lisääntynyt niistä kotiblogin talokuvista. Teilläkin siinä mielessä mukava vaihe, että pääsee tekemään valmiita pintoja. Niitä on mukava suunnitella ja nähdä sitten valmiina! Tuntuu, että sitä arkistuu aika äkkiä siihen, miltä koti näyttää... ja sitten kun ottaa noita kuvia niin tuntuu, että kuvissa näyttää mukavammalta:) Johtuiskohan se siitä, että niissä on suurin piirtein siistiä:)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana koti. Kyllä täältä kummitäti joskus vielä tulee käymään...

  VastaaPoista
 4. Hieno tuo lastenhuoneen pirteä seinämaalaus!

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)