31. toukokuuta 2013

Alotan kohta lakon

Päivityslakon nimittäin. Miksi tämä bloggeri haluaa nyt leventää osan kuvista ihan muodottomiksi? Onko muilla samoja ongelmia? Ääh, en kestä. Ihan turhaa tuo kuvien lataaminen osittain.


Tuomi kukki, hetken. Täällä on ollut niin lämmintä, että nopeasti meni tuomen kukinta. Nyt aloittelee tuomen vieressä syreeni.



Viherpeukaloilta tulleet mansikantaimet (greenfinger) istutin ruukkuihin ja lopuille, mille ei ruukut riittäneet, hain yhden harkon. Sellainen lajike, että tuottaa satoa jo eka kesänä ja tän voi istuttaa myös penkkiin. Jos sellainen saadaan tässä kesän aikana tehtyä, nämä siirtyy syksyllä sitten siihen.



Vuorenkilpiä löytyy pihasta paljon ennestään. Niitä rupesin siirtämään pensashanhikin takaa piilosta näkyvämmälle paikalle ratapölkkyjen viereen.


Pilvikirsikka kukkiin nyt ihanasti.



Sekä tulppaanit





Vauvalle tuli myssy valmiiksi. Tästä mallista tykkään ja näitä on pari ennestäänkin. Vaan nyt taidan pitää neulomisesta vähän taukoa.



Uuteen penkkiin on istutettu myös jokin aika sitten purppuran väristä syysleimua sekä valkoista ja punaista unikkoa. Nämä taimet tuli ilmeisesti puutarhakauppa.comista yhden ystävän kautta. Toivottavasti penkki näyttää loppukesästä paljon vehreämmältä. Nyt on vaan niin kuivat kelit, että pitää muistaa kastella ahkerasti.



Pikkuveljen valmistujaisiin leivoin suklaaviipale -keksejä hyväksi havaitulla ohjeella.
Ohje on kirjasta: Herkkujen pikkujättiläinen. Tässä se teidänkin iloksi:

Suklaaviipaleet

4 1/2-5 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
200g margariinia tai voita
1 muna


1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
2. Lisää pehmeä rasva ja muna. Sekoita kaikki nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
3. Jaa taikina kuuteen osaan. Leivo osat tangoiksi ja nosta leivinpaperille pellille. Painele tangot litteiksi.
4. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.
5. Anna tankojen jähtyä hiukan ja leikkaa ne parin sentin levyisiksi viipaleiksi.
6. Koristele esim. pikeerillä, sulalla suklaalla tai millä keksit.

(Ohjeen mukaan ne pitäis voidella ja koristella manteli-tai pähkinärouheella. Itse olen jättänyt voitelematta.)

Helppoa ja hyvää!





Lopuksi kuvaa vielä makkarista. Se sai seinälleen mummoni ja minun kirjomat työt Ikean kehyksissä sekä hääkuvamme. Kuvaa on häivytetty, koska töihin on kirjottu nuorimpien tyttöjen nimet. Mutta niissä on kuva, joissa nalle kurkkii vauvan vaunuista.

Sain mieheltä äitienpäivälahjaksi canvas-taulun hääkuvastamme ja se ripustettiin olohuoneen seinälle lasten kuvien joukkoon, mutta sitäpä nyt bloggeri ei halua oikein ladata. Tuohon hoitopöydän päällä olevaan hyllykköön tein roikkumaan lokerikon, johon saa vauvan tarvikkeita. Mutta ehkä kuvaa joskus myöhemmin, jos bloggeri rupeaa yhteistyöhön uudelleen.

Lämpöä piisaa, nyt pitää kerätä sitä talven varalle mielikuvavarastoon. Paahteessa työskentely ei oikein sovi nyt enää mulle, mutta kun varjo kääntyy takapihalle, siellä saattaa taas puuhata. Nuorimmainen on päiväunilla, ruuan laitto odottaa ja sitten juhlimaan miehen veljen valmistujaisiin!



7 kommenttia:

  1. Njam, noita keksejä pitää kokeilla joskus sadepäivänä. Ettei vallan laihdu!

    Näppärä kasvatuspaikka tuollainen harkko!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja sitä kuvien leveydestä mulla ei ole hajuakaan. Mutta nyt ei omaan silmään kyllä yksikään kuva näyttänyt lihoneen!

      Poista
    2. Niin, ku en jättäny niitä lihoneita kuvia joukkoon! Kuvajono ois ollu muuten kaks kertaa pitempi... tuota kesää kun on niin mukava kuvata.

      Poista
  2. Ei minulla juuri tuollaisia ongelmia blogin kanssa ole, mutta jonkinlaista hitautta kuvien lataamisessa.
    Kuumaa on ja vähän huolestuttaa kun kaikki kukkii jo toukokuussa. Mitä jää jäljelle? Ajattelen tietenkin mettisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ne kukat alota uuden kukkimiskierroksen syksystä, jos on oikein lämmintä. Jospa mettisille on sittenkin vielä ruokaa! En kyllä luonnonkukista tiiä, mutta syreeni meillä on joskus kukkinu kahteen kertaan.

      Poista
  3. Ihana kesä! On se niin kaunista, kun kukat ja puut kukkii! Vointeja sinulle! :)

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)