17. toukokuuta 2013

Ihanan kesäistä!


Nyt se kesä tuli meillekin asti. Pitkän odottelun kruunasi tänään huikeat +25,8 astetta varjossa. Lapset on rampanneet ulos ja sisään, etsineet krokseja, vaihtaneet shortseihin, kylpeneet hiekkalaatikolla, keränneet käpyjä, syöneet jäätelöä, potkineet palloa, ennen kaikkea nauttineet. Ja niin on tehnyt äitikin. Ja ottanut ihan iisisti.

Mutta joku toinen päivä oli pakko vähän puuhata.

 Tämä kone nyt mulla ainakin vääristää osan kuvista ihan kummasti. Toivottavasti vika on vain bloggerissa ja häviää aikanaan.

Viime viikon keskiviikkona pääsin käymään Kempeleen mattokutomossa ostamassa kudetta. Kauaa ei tarvinu kuteen nurkissa lojua ja nyt sain kiikunkin alle pyöreän pitsimaton. Pikkasen sitä vielä jäi, virkkaisko siitä tyynynpäällisen. Ihan kiva väripari tuon edellisen maton kanssa. Siirsin jo aiemmin ison maton olkkarista aulaan ja tuon pyöreän tilalle. Raikastaa mukavasti.


Ulkona oon laittanu uusimpaan kukkapenkkin multaa, jos vielä ne kukkaset saapuis postissa. Tämä kuva on penkin takaosasta. Eikä ole valmis, mutta vilautan näin keskeneräisenäkin. Tuolla keskellä kasvaa pieni metsästä löydetty vaahtera, jonka jänis viime syksynä napsaisi lyhemmäksi. Sitten on syksyllä laitettuja sipulikukkia hiekkarenkaassa. Ja nyt multaa odottelemassa perennoja. Kuvan alareunassa oleva "kolmio" on tarkoitus kaivaa nurmettomaksi. Laittaa siihen katekangas ja soraa. Vähän kuin sorapuroksi, että ylimääräinen vesi pääsee valumaan vaahteralta pois. Ja se sorareunus tulisi sitten lopuksi koko kukkapenkille.


 Tulppaanin alut sieltä nostelee päätään. Ja nuo kepakot on ollu suojaamassa penkkiä lasten pyörän ajolta ja mäenlaskulta. (väliaikaisia siis!) Pitää siirtää niitä sit ulommalle reunalle, kunhan penkkiin tulee kukkasia.


 Eskarilaisen äidille kasvattamat auringonkukan alut pääsivät isompaan astiaan ja nauttimaan välillä terassille aurinkoa.

Ja sitten on taas ihasteltu luontoa, ihastelemisen perään.
 

 Toivottavasti nuo kuvat näkyy vaan mulle vääristyneinä, eikä teille kaikille!2 kommenttia:

  1. Kyllä ne täällä kovasti levenneille vaikuttaa! Mietin jo ekan kuvan nähytäni, että valehteleeko mun silmät vai onko teillä kahdenistuttava keinutuoli.. :D

    VastaaPoista
  2. Leveiltä näyttävät kuvat! Mutta niin hienoa on tämä kevätaika, luonto näyttää taas voimansa!

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)