6. toukokuuta 2013

Kellä tekis mieli munkkia?

Tässä pääsee silmin maistelemaan meidän vappumunkkeja. Lyhyeksi vappuperinteeksi on muodostunut, että minä teen taikinan, yhdessä miehen kanssa leivotaan ja mies sitten paistaa munkit. Tänä vuonna meillä oli koti-Arnolds. 

 Näiden suklaapikeerin ja pikeerin ohjeen otin Kinuskikissan kirjasta.

Toinen keksintö oli sitten aivan omasta päästä. Ostin kaupasta kinuski- ja lakritsikastiketta. Niihin sitten sekoitin tomusokeria lisäksi. Näin tuli aivan kelvollista kuorrutetta. Munkkeja ei vaan kärsi sitten varastoida kovin tiiviisiin rasioihin, kun kuorrute muuten menee ihan löllöksi/sulaa.


 Nyt on munkkikiintiö herkuteltu vähäksi aikaa täpötäyteen!


Välillä taas olen innostunut ompelemaan. Tämä hauska pikkuisten housujen kaava löytyi Ottobrestä. Koko on 50. Ehkä tässä ois voinu olla hiukkasen pidemmät lahkeet. Vaikka käytössä sen sitten vasta kunnolla näkee.
takaa                                                                        edestä

takaa

edestä


Metsolan kankaasta leikkasin kahdelle tytölle tunikat. Ja noita pieniä pöksyjä. Toisen tunikan sain surruuteltua valmiiksi. Tätä kaavaa vois sanoa jo omaksi, sitä on melko paljon muutettu Ottobren kaavasta. Ja olen tyytyväinen lopputulokseen.


Hihansuissa nurjalla puolen on kapea kuminauha.

Nyt mulle on iskenyt myös ompelukonekuume. Mutta kuinkas siitä selvitään, kun ei satu olemaan jemmassa sellaista summaa, jonka siihen tarvis. Täytyy ilmeisesti ruveta säästään sukan varteen. Haluaisin toimivan helppokäyttöisen koneen. Sellaisen, jossa ois hyvät perusjutut. Langanpujottaja ja mielellään niin, ettei alulankaa tarvis nostaa. Ja lisäksi tahtoisin sen kirjovan. Eikä se sais olla hirveen kallis ja kuitenkin kestävä. Nykyisessä koneessa tulee niin onnettomat napinlävet, että oishan se hienoa kun niitä ois jopa valita asti.

Onko kellään kokemuksia Brotherin ompelu- ja brodeerauskoneesta Innov-is 955? Taitaa olla aika uusi tulokas. Toinen mitä kattelin oli Brother Innov-is 350SE. Siinä on mahdollisuus vain käsivaraiseen kirjontaan laskemalla syöttäjä ala-asentoon, mutta muuten taas vaikuttaa jäsymmältä koneelta.
 Jos jollakulla on kokemuksia, kertokaatte ihmeessä! Ja muitakin koneita saa toki suositella, mutta en lupaa ottaa kaikista neuvoista vaaria :)

Voihan se olla, että kun pikkutulokas syntyy niin unohtuu taas vähäksi aikaa haaveet. Vauvan kans ei tahdo saada yhtälailla touhuttua, mutta tällä hetkellä tuntuu siltä, että uusi kone olis paikallaan! Sitä vaan ei tiedä milloin sinne sukanvarteen on riittävästi kertyny :)

4 kommenttia:

 1. Tosi hienot munkit, mutta varmaan nyt jo syöty. Hyvää äitienpäivää sinulle ja hauskaa vauvan odottelua, hänellä taitaa olla jo kamppeet kasassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin hyvää äitienpäivää! Onhan noita vauvan vaatteita jo ennestään ja uusia sain pakkauksessa, mutta silti jotain haluaa itsekin viel tehdä:)

   Poista
 2. Mulla on Brother Innovis 955. Pikkunäppärä kone, vaikuttaa hyvältä :)Kone on uutta mallia ja pitkän harkinnan jälkeen ostin sen. Mutta en ehdi sillä tekemään juuri mitään (toinen kone tavis ompeluihin). Joten kone ja kaikki brodeerausvempeleet olisi myynnissä ;) Jos vielä olet konetta vailla ja uudenveroinen kone kiinnostaa niin ota yhteyttä mustikkamutka@gmail.com

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)