10. kesäkuuta 2013

Mammatunika

Nuorimmaisen päiväuniaikaan ompelukone on väliin surruutellut. Ja siitäkin syystä, kun ruohonleikkurit molemmat on sanoutuneet irti sopimuksestaan. Työnnettävä oli jo viime kesänä ilman korkkia, kun se oli joskus tipahtanut terät alle ja menny rikki. Loppukesästä silloin vajaa kolmevuotias neiti keksi täyttää bensatankin heinällä. Mikä älynväläys! Mies sai sen alkukesästä putsattua, mutta koneessa onkin jotain muutakin vikaa, kun ei suostu käynnistymään.

Toinen kone on sitten ajettava. Vaaanha sellainen. Jota joutuu vähän väliä rassaamaan, mutta aikansa aina kulkee. Viimeksi sillä leikatessani ykösvaihe jumittui päälle, eikä auttanut enää jarrua polkea. Jurrasi vain menemään eteenpäin. Pysähtyi sentään kun ryypyn laittoi stop asentoon ja pääsin pois kyydistä. Ruoho siis onnellisena jatkaa kasvamistaan ja ompelukone pääsi vuorostaan hommiin.

Surauttelin entisellä hyväksi todetulla kaavalla itselleni tunikan.


 Mahtuu päälle vielä näin loppuraskaudesta ja menee sitten myös vauvan syntymän jälkeen. Napit on avattavat, joten tällä voi imettää ja tein tällä kertaa hieman pidemmän, niin saattaa pitää vaikka leggareiden kanssa. Jos ei ristiäisten aikaan oo sopivaa mekkoa, niin ajaa asiansa vaikka juhlavaatteena. kaava: SK lehdestä muokattu
kangas: ihana pellavasekoite Eurokankaan palalaarista
napit: oma varasto
pitsi: Pökkylän punanen tupa
 Edellisessä tein sen virheen, että leikkasin miehustan kahdesta kappaleesta vahinhossa, eikä kuviotkaan oikein kohtaa... joten se aina häirittee. Mutta muuten tykkään pitää. Uuden tunikan hihoista jäi "rannekkeet" pois ja tilalle laitoin kuminauhan. Tämä vihreä on tehty monta vuotta sitten jo.
Luonto kukkii rehevänä joka puolella pihaa ja pääsee sisälle asti maljakkoon ilahduttamaan.

Ulkona rupes surisemaan, mies sai ajettavan taas kulkemaan, ainakin jollain lailla. Ehkä minäkin pääsen huomenna taas siistimään vuorostaan pihaa.

Mukavia kesähetkiä!

7 kommenttia:

 1. Onpa kaunis tunika! Minäkin kaipailisin vastaavia, ilman mahatilaa tosin, kun vain saisin aikaiseksi alkaa ommella itselle.. lapsia on jotenkin niin paljon helpompi vaatettaa tuosta vaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin on ihan normaali kaava, ei siis odottajille kaavoitettu. Sen verran väljä, että menee mahankin kans. Harvoin mullakaan tulee itselle ommeltua, niitä lastenvaatekankaitakin tarttuu helpommin kangaskaupasta mukaan..

   Poista
 2. Näyttää tosi mukavalta vaatteelta pitää. Vaikka on se nättikin!!

  VastaaPoista
 3. Onpa kyllä kauniit tunikat, molemmat!

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)