4. huhtikuuta 2013

Eilen hetken inspiraatiosta keksin lähteväni käymään Pökkylän punaisessa tuvassa. Olihan mulla oikeasti tarvettakin, kun piti saada ne vauvan haalarin langat. Pyysin ystävää kyytiin ja meillä oli oikein rattosa reissu. Ei meiltä kovin pitkästi ole sinne edes matkaa. Ei ole vain ennen tullut käytyä siellä, mutta tulee varmasti käytyä toistekin :) Siellä kun on sellaisia lankoja, mitä ei kylältä perus kaupasta löydy.


 Nyt on työ laitettu alulle, mutta ohuella langalla ja minun neulomisnopeudella voi kestää, ennen kuin pikku asu on valmis :) Lanka on Sandnes mini duet, jossa on 55% puuvillaa ja 45% merinovillaa. Mukaan lähti myös paria ihanaa pitsiä. Näillä voisi koristella vaikka tyttöjen kesämekkosia, jos sellaisia saa viel ommeltua.


Jotain valmistakin olen saanut aikaseksi. Jofotexin pilvitrikoosta ekaluokkalainen sai itselleen t-paidan sekä tunikan.
 T-paitaan kangasta oli sen verran naftisti, että takakappaleelle otin pätkän omasta vanhasta topistani.
 Kaava on vanha sama, jota hieman levennetty ja pidennetty.
 Tunikan kaava on Ottobrestä, koko 134cm. Taas kun jätin sovittamatta kaavan, hihoissa ei ollutkaan yhtään ylimääräistä pituudessa. Neiti on vissiin pitkäkätinen, äitiinsä tullut. Onneksi kesä on tulossa, niin se ei haittaa. 

Pääntiellä halkiossa olis kuulunu olla kolmekin nepparia. Mutta mulla ei ollu ku kaks ja kun kangasta oli niin paksusti tuossa, niin onnistuin sen toisenkin laiton sössimään. Sit siitä tuli osittain valehalkio. Tikkauksen päälle tein uuden ompeleen vähän nepparista alaspäin. Mitkä on hyviä neppareita tuollaiseen paksuun kohtaan?

Eilen sain viimein valmiiksi myös ensimmäisen nojatuolini! Se kun on ollut ilman pehmusteita jo vuoden käytössä, maalipinnoissa on jo kulumista, mutta muuten sillä on uutta ilmettä.
 takaa


 Pehmusteiden takana on tarranauha, jonka toinen puoli on liimautuva. Ja se liimautuva osa on siis penkissä kiinni ja toinen puoli kiinnitetty kankaaseen ommellen. Näin pehmusteet pysyvät hyvin paikoillaan. Tuossa on vielä liiman suojana olevat paperit paikoillaan. Pehmusteissa on möys vetoketju, että ne saa käytettyä tarvittaessa pesussa.Ennen
JälkeenToinen tuoli on entisöintipiirissä pohjamaalattuna. Kaksi pintamaalikertaa vielä päälle ja sit pääsee noiden sivussa olevien vanujen ja kankaiden laittoon. (Kun on ensin hankkinu sitä vanua lisää.) Jos tahti on sama, näette toisen tuolin valmiina vuoden päästä, mutta toivon, että aiemmin :)

10 kommenttia:

 1. Hoo, siitähän tulikin komee tapaus tuosta tuolista!! Se on nyt arvokas, itse tehty. Ei muuta ku tuoli syövereihin kirja tai lehti kädessä.=) Sä päivität nii mahottomalla tahdilla, etten ehdi edes entisiä lukea ku saat uusia valmiiksi.=) Tuo koruripustin tuolla vessassakin oli hieno!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vaan on aika suoraselkäinen tuoli, ettei siinä kauheesti löhötä, mutta on siinä ihan hyvä istua. Nyt on vaan sattunu olemaan tuota päivitettävää. Mieluummin vähän useasti, ku niin, että kauheesti kasaantuu juttuja :) Mutta kun ilmat lämpenee, niin sitä mukaa päivitystahti varmasti hiipuu...

   Poista
 2. Noniin, seuraavan tuolin teetkin sitten jo vanhasta muistista! Ja kovalla tahdilla.. ;)

  Mun kokemuksen mukaan ihan perusprymit, ne metalliset, on parhaita neppareita paksuihin kohtiin, vaikka kovin paksustahan nekään ei yletä läpi. Kolminkertaisessa resorissa+joustiksessa kuitenkin vielä pysyy, juuri tässä lähipäivinä olen senkin todennut. :) Itse asiassa napsin niitä juuri paikalleen ja siitä tämä postaus tuli mieleen kun jäi aikaisemmin kommentoimatta. Mutta pihdit niihin pitää kyllä olla - sen verran kalliitakin nuo prymit, ettei huvita joka kolmatta nepparia pilata vasaralla, siinä maksaa pihdit itsensä nopeasti takaisin, ja voi kiinnittää neppareita vaikka iltamyöhällä kun ei tarvitse paukuttaa. ;)

  Kamin nepparit on muuten hyviä, mutta niistä tulee aika paksu kokonaisuus, ja ilman pressiä, pihdeillä kiinnitettynä, ne tahtoo alkaa pyörimään. Aika ärsyttävää yrittää avata nepparia joka pyörii. ;) Tai sit mulla on vaan poikkeuksellisen vähän käsivoimia joilla puristaa niitä kunnolla kiinni.

  VastaaPoista
 3. Tuossa kohdassa kun resoria on nelinkertaisesti + trikoo. Niin sellaiseen ei sitten vissiin tartu oikein mikään? Prymin pihdit mulla onkin ja aiemmin niitä oon laittanu johonki vähän ohuempaan muistaakseni. Nyt vaan ne nepparit oli loppu. Hyväksi ne pihdit totesin, mutta kieltämättä aika hintavia ne nepparit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti trikoo on ohuempaa kuin nämä paksut kotimaiset joustikset, joten voishan se pysyä kun tarpeeksi on voimia puristaa se kiinni (mies töihin siis). :)

   Poista
 4. Muistatko mistä Ottobrestä tuo tunikan kaava on? Kivan mallinen. Ja hieno on tuolikin!

  VastaaPoista
 5. Muistatko mistä Ottobrestä tuo tunikan kaava on? Kivan mallinen. Ja hieno on tuolikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kevät 1/2012 numerosta nimeltään Pansy Flower. Jätin siitä vain frillat pois. Meidän neitillä ois ainakin saanu olla muutaman sentin pidemmät hihat.

   Poista
 6. Ääh, kaksi kertaa iski tuon kommentin tuohon näköjään. Mutta vielä utelen, että kelle pienelle siellä neuloskelet? Oon hukannut muuten osoitteen siihen sun toiseen blogiin (S sääti vähän koneen kanssa ja hävisi vähän yhtä sun toista...) ja liekö kutsukaan enää voimassa...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä syntyvälle masuasukille neulon :) Kotiblogin osoite oli taaku.blogspot.fi. Sun pitäis varmaan päästä sinne omalla salasanalla, mutta jos et pääse niin tarvisin sun s-postin, että voin kutsua uudelleen...

   Poista

Kiva kun kommentoit :)