23. tammikuuta 2014

Leipomuksia

Lauantai oli leipomuspäivä. Miehelle sopi sellainen jako, että hän siivoaa ja minä leivon. Ulkona kun ei tarennu oikein mitään tehdä. Kerrankin sai rauhassa leipoa useampaa sorttia.






 Omenaiset juustoteeleivät (ohje kirjasta: Hyvää pataa)

4dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
2-3rkl öljyä
1 1/2 dl kylmää maitoa
1 dl raastettua omenaa
1dl raastettua juustoa
1 rkl seesamin siemeniä

Kaikki aineet vain puuharukalla sekaisin ja leivotaan leipä leivinpaperi päälle. Haarukalla pistellään reikiä ja hyrrällä vedetään sopiviin osiin. Paistetaan 225 asteisessa uunissa 13-15 minuuttia.




Pähkinä - suklaapiirakka (ohje ystävältä, en tiedä alkuperää)

250g voisulaa
1 dl tummaa kaakaota
4 kananmunaa
4dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100g suklaata palasteltuna
100g pekaani tai saksanpähkinöitä palasteltuna

Kaikki aineet vain sekoitetaan ja taikina levitetään pellille leivinpaperin päälle. Paistetaan 175 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Annetaan jähtyä ja pursotetaan päälle koristeeksi sulatettua valkosuklaata.

 VAROITUS: Tämä on ihan liian hyvää. Ei passaa tehdä kovin usein, kun pakastimestakin se häviää kuin itsestään, kun sulaa niin nopeasti :) Ja on kuitenkin noin epäterveellistä! Luulen, että hiukan vähempikin rasvamäärä riittää myös tuolle taikinalle.



Pojalle surruuttelin kalsarit, kun useat on polvista jo reikäset. Vähän epäilin, suostuuko hän laittamaan näitä jalkaansa, kun nämä on punaiset. Laittoi onneksi mielellään, kun niissä on oikea poikien sepaluskin :)

Ompelukoneessa on kivasti tuollainen kuvio, joka muistuttaa tasosaumurin ommelta toiselta puolen. Sillä on siinäkin mielessä kätevämpi ommella kuin kaksoisneulalla, ettei tarvi sitä neulaa välillä vaihtaa. Ompelunopeus ei varmasti yllä tasosaumurin nopeuteen, mutta ihan suht nopeaa noita ompelee.

kaava: Ottobre koko 128cm
punainen kangas: Eurokangas palalaari
pallokangas: Eurokangas
alta pilkottava autokangas: Jofotex
vihreä resori: Kangastukku

4 kommenttia:

  1. Vähän kuulostaa, että taidat olla superäiti !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta toinen puoli - tällaisia päiviä ei olekaan usein. Oikeasti teen normaalia pullaa aika harvoin ja niistä suurin osa oli vähän kummallisen mallisia :). En oo ikkään oppinu oikein kunnolla pyörittään pyöreitä pullia. Mutta ehkä se maku on kuitenkin tärkeämpää.

      Poista
  2. Oih, mitä leipomuksia :) Täällä ruudun takana kuolataan!

    VastaaPoista
  3. Maistu kyllä hyvältä, melkeen joka sorttia taisin maistaakin ;)

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)