9. lokakuuta 2013

Uusi entisöintiprojekti


Tässä se on:Tätä olen kolme kertaa käynyt innolla rappaamassa. Tämä löytyi tallista ja on tosiaan melko huonossa kunnossa, mutta ehkä joskus näemme tämän vielä hieman hienommaksi muuttuneena. Taitaa olla jonkun kaapin yläosa, mutta kun alaosaa mulla ei ole, tästä tulee tällaisenaan senkki. Viime kerralla tein vaan aika ällön löydön. Toisen päädyn alaosassa oli paljon pieniä reikiä. Joku ötökkä siitä on kaivautunut joskus ammoisina aikoina sisään, mutta toivottavasti ei oleile siellä elää! Ötökän nimi mulla jo unohtui, mutta opettaja aikoi etsiä siihen myrkkyä, jotta voin varmistua siitä, etten tuo niitä senkin mukana uuteen taloon. Opettajan arvio on, että tämä olis n.100 vuotta vanha kaluste, talonpoikainen. Oviin laitan luultavasti lasit, enkä tuollaisia paperipäällysteisiä levyjä, mutta tuosta väristä tykkään ja samaa sävyä yritän siihen sit etsiä. Aika monta kerrosta tuossa on maalia, että ihan alkuperäinen väritys se ei ole. Tiedän, että aikaa vievä projekti tämä on. Mutta ei välitetä siitä :)


Viimein minäkin pääsin avaamaan mekkotehdas-kirjan! Hyllyssä on odottanut keväästä saakka ihana Ikean hirvikangas. Tiedän, tästä olisi tullut ihanat verhotkin, mutta kun meidän lastenkamareissa ei ole näin heleitä sävyjä. Heti Ikealla ajattelin, että tuosta teen mekon. Kankaana tämä poikkeaa melkoisesti mekkotehdas-kirjassa käytetyistä kankaista, koska lähes kaikki kankaat siinä on hyvin laskeutuvia. Ja tämä taas aika jäykkä ja paksuhko. Matleena kaavaa kun reilusti kavensin, niin mekko siitä saatiin.
kaava: Mekkotehdas
kangas: Ikea
vinokantti: Järkikirppis
pitsi: Pökkylän punanen tupa
napit: kirppari
vuorikangas: oma varastoPikkuinen ukkeli toivottelee jo aiemmin neulotussa haalarissaan hyviä päivän jatkoja!

 

14 kommenttia:

 1. Aivan ihana mekko!! Ja ukkeli myös =)

  VastaaPoista
 2. Voi miten kutkuttava senkkiprojekti! Mun olis kyllä vähän pakko saada äkkiä isompi talo, sillä meille ei enää mahsu uusia huonekaluja, osa on nytkin jo siskolla hoidossa.. eikä oikein mitään nykyisistä raaski myydäkään, itse kunnostettuja ja rakkaita. hankalaa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Ompas pulma :) Ja kun niitä uusia taloja ei niin vain nopeasti saakaan...

   Poista
 3. Hieno projekti! Ihana ukkeli ja mekosta tuli kaunis... :)

  VastaaPoista
 4. Ihana pikku-ukko teillä! Ja kasvanutkin kovasti.
  Kaappi on aika työlään näköinen, mutta eihän me helppoja hommia aletakaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, paino on jo tainnut pikku miehellä kaksinkertaistua :) Pitäähän sitä jotain haastetta olla entisöinnissä...

   Poista
 5. mielenkiintoinen projekti tuo senkin entisöinti ja varmasti tulee upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tulee! Vaikka onhan se jo omalla tavalla hieno nytkin, mutta kyllä siitä ehjä pitäisi saada, ennen kuin voi ottaa käyttöön...

   Poista
 6. Ihanan mekon oot tehnyt, ihanasta hirvikankaasta :)

  VastaaPoista
 7. Mekko on kyllä herkullinen! Jaksaisinpa mäkin alkaa jonku kunnostusurakan! ja pitäis jotain kyllä tietääki siitä hommasta, ennen ku alkaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo pakko ees tietää, jos lähtee piiriin tekeen, ni siellä kyllä neuvotaan :)

   Poista

Kiva kun kommentoit :)