23. helmikuuta 2013

tilkkuilua

Joskus vain tilkututtaa, onko se teille tuttua? Se on hyvä systeemi pilkkoa jämäkankaita vähemmäksi. Hyvä ja hyvä. Siis minähän en omista siihen niitä juuri oikeita välineitä, kangasleikkuria ja alustaa jne. Mutta sillon pitää ottaa vain viivoitin ja liitu kauniiseen käteen ja leikata saksilla. Hidasta, mutta palasia syntyy.

 Tässä ne tilkut on koottu keittiön pöydälle haluttuun muotoonsa, niin ettei yhtään samanlaista ole vierekkäin. Sit riveittäin keräsin ne pinkkoihin, niin että pysyi järjestys ommeltaessa. (huomaampa näin kuvista, että ei ole aivan pysynytkään)


 Tällaisia inspiraatioita rupean usein vain tekemään. Jälkeenpäin mietin, mihinkähän tämän voisin laittaa.
 Nuorimmaisen sänkyyn sen sit asettelin päiväpeitoksi, vaikka se jäikin hiukan pituudesta vajaaksi. Mutta päiväpeitto ei yleensä kauaa ole paikoillaan, kun neiti nukkuu vielä päiväunet. Taustapuolelta peitto näyttää ruusuiselta. Tuotakaan kangasta ei ollut yhtä isoa palaa ja välissä oleva fleece oli paloista myös sekin. Joten kunnon tilkkuilua kerrassaan. Fleece vain piti tikkailla taustakankaaseen kiinni, että ei ole yhtenä myttynä peiton sisässä.Nyt on tämän talon päiväpeittoasiat taas vähäksi aikaa kondiksessa :)

Täällä on sairastettu urakalla. Lapset alottivat ensiksi yskimisen ja kuumeilun. Mullakin oli jo alkuviikosta kurkku ja pää kipeä, mutta torstaina nostatti sitten lämpöä ja sellaisen lentsun, että olen kuin Petteripunakuono! Tänään ei ole tarvinu enää kuumeilla, mutta se ettei voi nenän kautta hengittää, ahistaa mua... Kyllä hoksii taas miten kivaa on olla terveenä.

Parempia päivä ootellessa päässä surraa jo sata ideaa. Olis niin kiva saada kaikkea aikaseksi!

5 kommenttia:

 1. Minäkin olen melkein tilkkuillut, olen tehnyt jämälangoista sukkia. Niissä on varret ja terät eriväriset. Ja vähän muualtakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietynlaista tilkkuilua sekin. Minä oon huono sukantekijä... siitäpä tuleekin seuraava postaus :)

   Poista
 2. En ole tilkkuilua ikinä kokeillut! Kaunis peitto tuli. Pikaista paranemista sinne :)

  VastaaPoista
 3. Mulla nuo tilkkutyöt alkaa kans hetken mielijohteesta ja riistäytyy sit hetkeksi käsistä.. :D

  Kaunis peitto!

  Paranemisia, täällä sairastellaan myös, ja nimenomaan vanhemmat. Kun lapsissa olis virtaa vaikka lentää kuuhun, vanhemmat niistää, mittaaa kuumetta ja surkuttelee olojaan. :D

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)