6. heinäkuuta 2013

Luontoa ja ompeluksia

Vauvaelo on pyörähtäny käyntiin. Mies ei paljoa ehtiny lomailla, mutta sain tälle kuulle kotiapulaisen, joten jotain ehtii touhuillakin.

Luontoa pitää päästä kotipihalle vähän päästä kuvaileen. Kaikki on niin rehevää ja temppuilevilla leikkuireilla ei ruohon perässä ehdi pysyä.

 Akileijoihin oon jotenki erityisesti tälle kesää ihastunu. Vaikka pihassa niitä on ollu alusta asti.


Tallissa on "pien" tutkimaton alue. Vintti nimittäin. Mahan kans en sinne uskaltanu kiivetä... mutta ehkä jossain vaiheessa nyt. Ainakin reunalla olen käynyt kameran kans kurkkimassa. Sieltähän voi löytyä jotain romuaarteita :)


Ulkoilukierros jatkukoon...
 Vanhan talon takapihalla kasvaa punainen koivu. Aika hentoinen, mutta toivon, että se sinnittelee toisten, suurempien seurassa. Tuo kivaa kontrastia pihaan.

 Tämän väristä akileijaa en oo ennen nähny pihassa. Mutta eikös kylväytyneistä siemenistä voi kehkeytyä jotain uutta?


T-paitaompeluksitta kesästä kai ei selviä?

 kangas: Löytö-Palan palalaari
kaava: Ottobre
koko: 122cm kangas: Eurokangas
kaava ja koko: sama
napit: oma varasto
 Pikkuiselle tilasin täältä tuttiketjuvärkkejä. Muutamia kivoja nappeja ja nauhaakin lähti mukaan.


 Ja pihalle siirrytään taas..


 Meille tuli taas naapurista kesälampaita. Erit kun viimeksi, yksi uuhi karitsoineen. Pelto taas hyötykäytössä ja lapsilla seuraamista :)
 Uusin kukkapenkki näyttää nyt tältä:
 Oon alkanu vähän kaivaan maata reunusta varten. Vihrerpeukalon tilauksesta kaks raparperiä on lähteny hyvin kasvaan, kolmas oli mädäntyny. Yksi puuliljan alku näkyy ja toivon että kaks muutakin lähtis kasvamaan. Kumman kauan menny, ennen ku niistä näkyy mitään! Sisko meinas, että syy voi olla myöhäisessä kukkimisajassa. Kaikki pionit on ruvennu kasvaan ja valkoiset oriental-liljat myös. Mädänneen raparperin tilalle siirsin vanhasta penkistä miekkaliljoja. Ainakin luultavasti ne on niitä. Systeri mulle tekee noita lajimäärityksiä :) Puutarha.comin kukista kaikki muut, paitsi yks unikko on selvinny. Keskeneräinen penkki näyttää tietenkin keskeneräiseltä, mutta Tiina ainakin kaipaili tietoa, miten viherpeukaloiden kukkaset lähtee kasvamaan. Kukkapenkit kai on jollain tasolla aina ikuisuusprojekteja.


Ennen pikku-ukon syntymää ehdin surautella muutamat leggarit. Tässä mallissa on sivusaumatkin, mutta seuraavat taidan tehdä ilman niitä. Hiukkasen jouduin myös kaventamaan, että ilman saumanvaroja olis voinu leikata.
 kankaat: Eurokangas ja punainen palalaarista
kaava: Ottobre
koot: 104cm, 134cm, 122cm ja 92cm


Loppuun vielä keltalilja vai oliko se keltamiekkalilja. Kasvaa ojan reunalla ja tarviikin kostean kasvupaikan. Ei ole joka kesä kukkinut. Mutta nyt kukki oikein komeasti.

Kaikki kukat on edellä aikataulustaan, mutta jospa kukkia vielä riittää syksyllekin!

8 kommenttia:

 1. Akileijat ovat tosiaan kauniita, tykkään niistä kovasti. Ihania ompeluksia olet tehnyt!
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kukkaloistoa ja kuvia! Akileijat on tosiaan huippukauniita ja värit yllättää.. :) Mulla on tuollainen viininpunainen "ruby Port", saapa nähdä mitä se saa aikaiseksi.

  Hyvähän tuo jos viherpeukaloiden kasvikset on vielä noinkin hyvällä prosentilla hengissä! Vielä kun selviävät talven yli niin voiton puolella ollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja viime kesänä istutetuista viherpeukalon kukista kaikki muut selvis paitsi se yks pioni. Ja mustat liljat on tehny jo pikkuisiakin vierelleen :)

   Poista
 3. Pihassa sitä riittä mielenkiintoista puuhaa. Ja se siinä on kivaa, että saa tehdä omannäköisen, juuri sellaisen kuin tarvii ja haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onneksi saa ite suunnitella, eikä oo naapuri sanomassa että tuo täytyy laittaa tuonne jne. :)

   Poista
 4. Ihanan värisiä nuo akileijat! Voisin hakee sulta niistä siemeniä ja kattoo mitä niistä tulee.=) Keltakurjenmiekka se tuo keltainen.=) Mullaki on näköjään sitä, mutta ei kovin hyvin kukkinu, ku nii kuivahko tuo paikka. Eikä kyllä haittaa, ku keltisia kukkia en oikee halua.=) Tuo sun aarrevintti on mielenkiintoisen näköinen paikka.=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se sitte ihan jetsulleen menny tuo kukan nimeäminen ;) Juu tuuppa hakeen siemeniä ja saisit samalla opastaa omenapuun taivutuksissa!

   Poista

Kiva kun kommentoit :)