8. tammikuuta 2013

Väläyksiä

Tässä kun pyörii paljon kotona, oma sisustus näyttää usein väljähtäneeltä. Ja kun käy välillä kylässä, eikö vain ala päässä surrata... siellä kylässä kun näytti se ja se juttu kivalta! Rahahan kyllä antaa paljon puitteita siihen, että koko hommaa ei voi laittaa uusiksi. Mutta jotain pientä aina silloin tällöin. Ja kaikkiin kivoihin sisustusjuttuihin ei aina tarvi onneksi paljon rahaa. Viime keväänä se keittiön seinä jäi maalaamatta. Vaan jospa tänä keväänä...! Tilasinhan jo HM homesta seinän väriin sopivan kakkutarjottimenkin :)

Viimeisimmän kyläreissun jälkeen sain sellaisen puuskan, että nyt lähtee tuosta männyn värisestä pirtinkalustosta lakka kulkemaan. Se kun ottaa aina niin silmiin tuossa olkkarissa. Lähtee se... ainakin pikkuhiljaa. Otin vain siklin esille ja rupesin raaputtaan. Ihan siinä paikallansa. Ja imurin viereen valmiuteen, että aina kun alkaa olla vähän puruja lattialla, näytetään sille vähän imuria, niin ettei pikkutöppöset kuljeta sitä heti joka paikkaan. Hiomista en silti sisällä rupea tekemään. Se pöly lentää jo ihan itsekseen joka paikkaan. Ehkä se saa pintaan sit valkoista vahaa, jos ei mieli muutu matkan varrella. Lapset on tähän saanu jos jonkinlaista koloa vuosien varrella hakattua. Mutta otan vain pinnan pois ja kolot saa jäädä. Ne antaa mukavasti sellaista ajan patinaa.
Siellä kylässä oli laitettu sohvapöydälle kaksi hyasinttia sellaiseen vanhaan puukoppaan, jossa on ennen säilytetty ruuveja ynnä muuta pientä. Siitä muistinkin oman suunnitelman - hakea verstaalta myös yksi sellainen lokerikko vähän eri tarkoitukseen. Sille ei tarvinu muuta tehdä, kuin lorauttaa vähän mäntysuopaa ja hinkata puhtaaksi. Lokero saarekkeen päälle ja maustepurnukat siihen. Näin ne on siinä käden ulottuvilla ruokaa laittaessa. Ei ne kyllä ennenkään kaukana ollu, mutta matalassa vetolaatikossa kaadullaan, ne ei ollu kovin käytännöllisiä, kun osasta valui sisällöt kaappiin.

Osa mausteista jäi vielä pusseissa laatikkoon, mutta verstaalla odottaa vielä joku lokero lisää. Kunhan saan purkkeja hommattua, niin nekin mausteet pääsee päivänvaloon. Ja nuokin vois joskus nätimpiin laittaa.

Ei muuta kuin kaikki kaivelemaan tallista lootia ja keksimään niille uusia käyttötarkoituksia :)


Vielä loppuun kuva pikkuneidin housuista, jotka myös odottivat työpöydällä kauan kuminauhan kiinnitystä:

Näihin ei riittänyt enää pallonkangas molempiin etukappaleisiin, mutta käyvät aivan hyvin noinkin. Koko on 80cm ja kaava Ottobrestä.Nyt vain kohti uusia inspiraatioita!

7 kommenttia:

 1. Voi jos meillä olis semmonen talli niin sieltä olis haalittu joka ikinen puuloota jo monta vuotta sitten sisälle! :D

  Ihania väläyksiä. Minä vahaisin tummalla tuon pirttikaluston, tulis ihanan näkönen kun ne kolhut näkyis tummempina kuin tasainen pinta, tulis sitä patinaa. =) Itse asiassa sellaisen pöytän olen ajatellut teettääkin, ja jos uusia kolhuja tulee, ne voi vahata samalla tavalla aina tummemmiksi kuin muu pöytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en jotenkin osaa tummaa ajatella, kun pöytä on aika hallitseva tuossa olohuoneessa ja haluaisin mieluummin tuoda esille muita kalusteita. Mutta kivan näköinen se vois olla niinkin.

   Poista
 2. Onhan sulla vielä ne tuolitkin kesken! Piiri on siis tästä lähin torstaisin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin :) Mutta sitä ei voi tehdä kotona muksujen kanssa. Olin kovasti tiistaina menossa, kunnes muistin, että se vaihdettiin. Eiliseksi olin lupautunut kutsuille, mutta ensi viikolla yritän kyllä piiriin!

   Poista
 3. Totta, monesti kylässä käyneenä saa uusia sisustusajatuksia. Meikäläisellä ne tahtoo jäädä ajatuksen asteelle. Tosin, tarttis niitä suuria linjoja tähän sisustuksee hommata ensin. Niin, mutta tarttis saada uusi sänkykin, sillä selät menee ihan mutkille meillä. Semmonen vuoristorata se sänky. Minkä tässä sitte laittais eelle hankinnoissa, siinäpä se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kahdeksan vuotta ihan vaan tavalliset vaahtomuovipatjat. Olihan ne loppuviimein kuopalla! Mutta nyt on jousissa nukuttu vuoden verran ja hyvät on ollu. Mulla keskikova patja ja miehenpuolella kova. Joku järjestys se pitää aina miettiä hankinnoille :)

   Poista
 4. Kivoja pikkujutskia ja väläyksiä! Ruokavälkällä eksyin katselemaan :)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)