11. lokakuuta 2015

valkoista, sinappia ja sinistä

Välillä on mukava tehdä jotain itsellekin. Kankaita.comin ylläripaketissa oli just sopiva pala omaan tunikaan. Malli on omasta päästä ja kaavan olen muokannut Suuren Käsityölehden kaavasta. Toinen rypytys on hieman loivemmilla rypyillä, koska kankaan reuna oli venynyt, mutta se hieman tasoittui pesukoneessa käynnin jälkeen. Tätä on mukava pitää. Ohkanen kangas, mutta kuitenkin pitkät hihat ja saa nopeasti otettua pois päältä.Vanhimmalle tytölle ompelin Noshin joustocollegesta puseron. Hän sai itse valita, minkä kuvan leikkelen silityskalvosta. Hevoset on nyt in. Resori on ribbineulosta, myös Noshilta. Paita on tosi pidetty ja äitikin oikein tyytyväinen lopputulokseen. Kaava Ottobren. Muutama pikku pipo surautettu myös. Perhoskangas Löytö-Pala, pallotrikoo Ainola ja petrooli Noshilta.Pikkumies tarvi hoitoon housuja. Niitä tein kolmet samalla Ottobren kaavalla. Niissä on oikeat sivutaskut sekä valehalkio. Kaksi ylintä kangasta Noshilta ja alin Metsolasta.

Välillä valmistuu myös joku neuletyö.  Malli on kokonaan omasta päästä. Tuohon olen vielä kuvan ottamisen jälkeen virkannut helmaan pari kierrosta, kun tuli hiukka lyhkänen. Lanka oli ostettu Pökkylän punasen tuvan alesta 1€ kerä. Hintaa tuli topille vajaa kuusi euroa.
 Nuorimmalle tytölle vielä mummon lahjottamasta kankaasta verkkarit. Polvissa olevat tähdet on leikattu nukkapintaisesta silityskalvosta, jonka vielä tikkasin silittämisen jälkeen varmuuden vuoksi. Pysyy paremmin pesut liukkaassa kankaassa.

Luontokuvia on myös jemmassa, niitä sitten seuraavaksi näytille :)

Nyt kun ulkoilma on jäähtynyt tekee mieli istua sohvalla neulepuikkoja heilutellen. Pihahommat saa jäädä vähemmälle. Muutama kukkasipuli tosin odottaa vielä maahan laittamista. Niillä alkaisi olla jo vähän hoppu, nimittäin täällä on välillä ollut melkein 10 astetta pakkasta.. mutta jospa ehdin vielä :)

Kirpakkaa syksyä!

6 kommenttia:

 1. Kivoja perusvaatteita, ja tuo oma tunikasi se vasta onkin!!<3

  VastaaPoista
 2. ihania vaatteita :) Luonto-kuvia ootellessa ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kaikille ja mukavaa viikonloppua myös! :)

  VastaaPoista
 4. Pirteitä ompeluksia! Oon myös käyttänyt tuota ottobren taskullista housukaavaa :) ihan näpsäkkä.

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)