13. kesäkuuta 2014

ompelua, sadonkorjuuta, leipomista, kukkapenkkiä - kaikkea kivaa :)

Kun ei ole kummitytölle lahjaa valmiina ja syntymäpäivä odottaa yhden yön päässä, täytyy kai käydä tuumasta toimeen. Neidin äitiltä kyselin osviittaa, mitä tekisin ja mekko sitten valmistui. Olen joskus aikoinaan ostanut hopealankaa jostain askartelukaupasta. Lähdin kokeilemaan onnistuisko sillä konekirjonta. Hyvin onnistui! Samaa lankaa käytin myös alarimpsun rullapäärmeessä, että helma hieman kimaltelee. Kuvassa se ei näy. Toivottavasti lanka kestää myös pesussa. kaava: Käsityölehdestä muokattu
koko: 140cm
kankaat: Eurokangas
nauha: Nappikauppa punahilkkaRaparperin istutin viime kesänä. Mukavasti puska on tuuhistunut. Muutamia ruoteja uskalsin kerätä jo satoa. Hiukan laitoin pakkaseen ja osasta tein kermaviilipiiraan. Ai että oli hyvää!
 Etupiha on ollut aika "tylsä". Sen vuoro oli saada nyt kukkapenkki. Tämä penkki on varjoinen suurimmaksi osaksi päivää. (Hiukan on vielä kesken muovien siistimiset.) Penkkiin tuli Kuunliljaa albopicta, purppurakeijunkukkaa, kerman väristä tiikerinliljaa, aivan tummaa akileijaa ja vanhan pihan penkistä siirsin myös oranssia liljaa. Ja siskolta käyn hakemassa vielä jättipoimulehteä. Portaitten vieressä nököttää vielä ystävältä saatu (luultavasti) valkoinen syreeni. Sen istutan takapihalle.


Kaikki on vihreää, rehevää, ihanaa! Mutta nurmikko kasvaa edelleenkin turhan nopeasti. Sitä pitää leikata iiiihan jatkuvasti. Tänään saimme tehtyä myös kasvimaan takapihalle. Lapset sitä toivoivat ja saivat olla apuna teossa. Jospa sieltä jokunen herne ja porkkana syksymmällä saadaan :)

2 kommenttia:

Kiva kun kommentoit :)