29. toukokuuta 2014

Pihalla kasvaa ja kaunistuu

Ihana seurata omalla pihalla kasvun ihmettä kerta toisensa jälkeen. Talven jälkeen erityisesti tämä alkukesä jotenkin sykähdyttää.

 Viime syksynä istutetut tulppaanit availevat nuppujaan.


 Toinen syöntikirsikoista teki ensimmäiset kukat. En muista, onko tämä latvian matala vai arttula. Tiedättekö, voiko tämä pölyttyä pilvikirsikan kukista? Kun toiseen syöntikirsikkaan ei vielä tullut kukkia. Kovasti niin ainakin toivon, että päästäisiin syksyllä maistelemaan ekat kirsikat!


 Myös punakaneli omppupuu teki ensimmäiset nuppunsa. Kuvassa oleva on borgovskoje. Ja siinä on lähemmäs sata kukan nuppua! Toivottavasti nyt saamme enemmän kuin kaksi omppua :)


 Uusimpaan penkkiin siirsin vanhan pihan tuomen alta valkoista maksaruohoa sekä ruohottuneesta kukkapenkistä tulikellukkaa. (etualalla) Etuportaiden viereen on myös tekeillä uusi penkki. Siihen istutan varjon perennoita.

Isomman puolen mustaherukat eivät ole tässä asumisen aikana tuottaneet paljoa herukoita. Eräällä pihakierroksella huomasin silmujen kummallisesti pullistuneen. Sitten näin Viherpiha-lehdessä mustaherukanäkämäpunkin tartuttaman oksan kuvan. Siinä silmu oli juuri samanlainen. Yks yhteen. Se taitaa olla tuon meidän isomman marjapuolen ongelma. Tiedossa siis pensaiden hävittämistä urakalla. Jotain lohtua tuo se, ettei se tartu onneksi punaherukkaan eikä karviaisiin. Punaherukoissa onkin nyt kukkia ihan mahtavasti!!
 Onko tämä alla olevassa kuvassa norjanangervo? Tuomi kukkii ihanasti. Siinä vieressä on pusikoitunut syreeni. Kattona päällä tuomen lisäksi koivuja. Siellä on oikea vihreä lehtimaja. Siellä on jotenkin ihana tunnelma! Sinne voi mennä vaikka haaveilemaan :)


2 kommenttia:

  1. minoon niin huono tuntemaan kasveja,etten voi vastauksia antaa:) harmi tuo herukan pesijä,ei muuta ku vanhat pensaat pois ja uutta tilalle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustaherukanäkämäpunkin saastuttaman pensaan paikalle ei voi istuttaa edes uutta, vaan uusi pitää istuttaa vielä eri paikkaan. (tällaisen tiedon löysin googlettamalla). Mutta uusia ei tarvi onneksi istuttaa, kun niitä pienemmällä puolellakin on omiin tarpeisiin asti (lähemmäs satakunta pensasta). Tämä on vanha luomuherukkatila :)

      Poista

Kiva kun kommentoit :)