26. elokuuta 2013

Kukkapenkin pien edistys

Valmista ei ole vieläkään, mutta näyttää se jo hiukka erilaiselta kuin viime kuvassa.

Mullan viereen tulee isompia kiviä ja kivien jälkeen vielä mursketta, joten nurmikon leikkuu sujuu sitten vaivattomasti. Valkoiset oriental-liljat on nyt avautuneet. Ei vaan oo tuoretta kuvaa. Jännällä odotan myös puuliljojen kukkimista. Vaaleanpunaiset siskolta saadut päivänkakkarat ovat myös nupulla ja omalta pihalta siirretyt maksaruohotkin on tehny uudet nuput.


Pihan uusin tulokas on suviruusu-pihakutsuilta tilattu lumipalloheisi.Mies sai tehtyä isyyslomalla muutaman mansikkapenkin. Näihin istutan syksymmällä ruukkumansikat ja ensi kesänä laitetaan sitten jotain toista lajia lisäksi. Ruukkumansikat onkin alkanu nyt vasta kypsymään ja kukkia on vielä tosi paljon. Sisko meinas, että halla tais viedä niistä kukat alkukesällä ja siksi vasta nyt tekee mansikoita.

Minun ja mieheni lomareissulta tuotu päärynä pääsi terassin eteen.Minun kasvimaa on tänä kesänä ollu tässä. Helppohoitoinen kun juolavehnä ei tähän niin helposti pääse. Ruusupavussa on pari pientä alkua, saa nähdä ehtiikö ne vielä kypsyä.

Talon seinustasta tulee tämän näköinen kunhan saahaan joka puolelle mursketta laitettua.

Marjasatokin alkaa olla pikkuhiljaa kerätty tältä vuodelta. Siinä on nämä kaksi tyttöstä ovat auttaneet omalla tavallaan. Popsineet suuhun sen minkä ehtineet!

Mukavaa syksynalkua toivotellen!

10 kommenttia:

 1. Hyvän näköinen kukkapenkintekele! Minusta tuntuu että oliskinb jotenkin helpompi tehdä penkki keskelle valmista nurmea, helpompi hahmottaa kaikki jutut siinä kuin näin savikon keskellä. Tässä kun pitää miettiä kaikki lopulliset korkeudet sun muut samalla, että ei tarvitse tehdä samaa hommaa myöhemmin toista kertaa.

  Ihana tuo päärynäpuu, toivotaan sille pitkää ikää! Ajattele sitä joskus vuosikymmenien päästä käkkyräisenä tuossa varjostamassa terassia... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuossa nurmen poistamisessa oma hommansa. Tosin sen kohdan, mihin kukat tuli, päällystin vain sanomalehdillä ja lisäsin multaa. Mutta huomattavasti mukavampi siinä nurmen päällä on työskennelläkin kuin savikossa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Minäkin nautin kun on valmiiksi jo suuria puita joiden alla käveleskellä :)

   Poista
 3. Ihania kesäisiä kuvia kuin jostakin satumaasta! Kukkapenkki kaunistuu vuosi vuodelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja nuo vanhat kukkapenkit kauhistuu vuosi vuodelta kun ne on niin ruohottuneita...

   Poista
 4. Upeita kuvia! Ja me just noita kiviä revitään irti talon reunustalta, nimenomaan revitään! :) ovat niin sammaloitunu ja ruohottunu että kova on homma!!

  VastaaPoista
 5. Oot kyllä viisaasti laittanut valmiiksi tuon reunustan kukkapenkkiin :). minä vielä haaveilen,että jaksaisin alkaa sorareunusta tekemään.

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia! Kukkapenkistä tulee kaunis.

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)