4. huhtikuuta 2012

työhuoneesta lasten huoneeksi

Kuvat tulee aikajärjestyksessä, joten ensin tämä pesuhuoneen ovi. Se on ollu käsittelemättä vielä ja siinä on näkyny kyllä hyvin lasten sormenjäljet.Yks ilta rupesin tekemään asialle sit jotain. Oli tarkoitus laittaa siihen samaa hiilen sävyistä saunasuojaa, kuin listoissakin... mutta entinen oli jo vanhentunut niin, ettei sitä voinut käyttää. Kaapista löytyi suojaa kuitenkin harmaana, niin käytin sitä.


Nyt ei enää tahmatassujen jäljet erotu niin pahasti ovesta. Vielä pitäis karmit joskus sillä mustalla käsitellä.Täällä on juhlittu isompien synttäreitä. Täyttävät samassa kuussa, joten kakkuja on äiti yrittänyt lasten toiveiden mukaan väsätä. Esikoisen toive oli saaha kakkuun joko persikkaa tai kiiviä keskelle ja reunalle suklaata. Ei kovin pahat vaatimukset siis.

Kakku syntyi aika näppärästi. Tein koristeeksi vielä sokerimassasta kukkia ja reunalla on alareunalla on autokarkkeja.


Poika sit halusi kakkuunsa Aku Ankan. Siinä riitti vähän enempi haastetta. Etittiin netistä mieluinen Akun kuva ja tulostettiin paperille. Leikkasin paperista eri värit erilleen. Kaulin marsipaanista levyn jolle asettelin kaavan ja leikkasin veitsellä sen reunoja pitkin. Valkoinen on sokerimassaa. Hieman kötöstys siitä tuli, mutta ehkä siitä jotain yhdennäköisyyttäkin löytyy. Akun alla oleva kermavaahto on värjätty elintarvikevärillä.

Alko tuntua, että lapsille pitäis luovuttaa toinenkin huone. Joten työhuoneesta tehtiin isompien lasten huone. Hiihtoloma oli siihen sopiva sauma, kun halusin siellä vähän maalailla. Äimäraution K-raudasta löytyi numerotapetti, joka toimi inspiraationa. Huone oli alunperin kokonaan valkoinen. Yksi seinä tapetoitiin kyseisellä numerotapetilla (siis mies tapetoi). Ja maalasi loput seinät harmaalla maalilla. Mulle jäi sitten "koristeluosuus". Tein ylijäämätapetista sabluunat ja niiden avulla tuputtelin numeroita seinään.
Mummolasta saatiin vanha kokopuinen kirjoituspöytä, joka myöskin saa joskus myöhemmin ehkä jonkinlaisen käsittelyn. Kaapissa oli oottamassa tuo liitutaulu, joka pääsi nyt seinälle.
Ikkunaseinä on sitä tapettia.


Ja tässä lähikuvaa:

Seinälle pääsivät myös muutama vuosi sitten kirpparilta ostetut taulut. Huone on ollut sen puoltoista vuotta ilman verhotankoja ja nekin sai mies viimein paikalleen. Verhoja huone odottelee vielä..Halpa-Hallissa käydessä iskin silmäni sisustustarraan. Olin ajatellut jo aiemmin, että haluan tuohon aukkojen ylle jonku tekstin ja sellainen siinä nyt seisoo :).


Lapset kyseli, että mitä siinä lukee ja ne pari päivää tekstin laittamisen jälkeen hokivat koko ajan: " Koti on siellä missä sydän on."
Yks pussilakana on syntynyt lisää. (anteeksi epäselvä kuva)

Lakana suljetaan neppareilla, joten ei pääse peitto karkaamaan.


Mukavaa pääsiäisen aikaa joka kotiin!

5 kommenttia:

 1. Sinähän oot oikea leipuri, herkulliselta näyttää kummatkin kakut! =) ja uus huone on myös kiva!

  VastaaPoista
 2. Oletpa ollut ahkera, ja lastenhuone on tosi kivan näköinen. Varmaan lapsista mieluinen. Ja hommia aina riittää, sehän on mukavaa!

  VastaaPoista
 3. Minttu & tuulento: Kiitän ja kumarran :)

  VastaaPoista
 4. Nätti tuli mukeloiden huoneesta! =) Mutta jäikö sulle nyt työtilaa mihinkään vai pitääkö sun kaivella koneet erikseen aina esille? Se on meillä väkisinki jossain vaiheessa edessä, nyt jo teen surutyötä.. ;)

  Tosi kaunis tuo piano-ikkuna-teksti-seinä!

  VastaaPoista
 5. Tiina - Älä ole huolissasi :) Yhdistimme kirjaston ja työhuoneen ja nyt työhuone onkin paljon viihtyisämpi, kun siellä on sohvakin. Mutta siitä ei oo julkaisukelpoisia kuvia, kun seinille pitäis saada vielä pari hyllyä, niin että sais paperipinot järjestykseen!

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)