27. tammikuuta 2012

Villamekko

Aina pitää olla jotain pientä värkkäämistä. Sellaista, jota voi tehdä samalla, kun hyssyttelee esimerkiksi nuorimmaista unille. Ja minä en malta koskaan suunnitella tarkkaan, että tuollaisen teen ja siihen ostan langat jne. Vaan... katson mitä jämiä laatikoista löytyy ja lähen värkkään niistä. Ja suunnittelu tapahtuu työn edetessä. Ei aina niin järkevää, mutta minua.

Kaapista löytyi vaaleanpunaista lankaa yksi kerä. Ja virkkaaminen kiinnosti sillä hetkellä. Jos yrittäis vaikka mekkoa nuorimmalle. Eihän se lankakerä riittänyt kuin puoleenväliin. Sitten hakemaan Salesta lisää. No eihän se tietenkään ollu just samaa, mitä joskus kauan sitten olin ostanu.Mekko siitä kuitenkin tuli. Mekon malli omasta päästä.

Neidin sovitusvaatteet on niitä, mitä päällä sattu oleen.


Näköjään piti vähän sählätä kun ei heti tullu mieleen, että voi virkata kaikki rivit pötköön. Alkuun tein aina rivin lopetuksen ja aloituksen ja sain sillä aikaan vinon "viivan" taakse.. höh.

Olin tosissani ylpeä itsestäni, kun sain viime viikolla paistettua leivinuunissa ekat pullat! Nooh... olihan ne ensimmäiset hieman tuhkasia. Joten seuraavalla kerralla odotan, että kaikki hiillokset on sammuneet :). Onhan se vähän työläämpää kuin sähköuunissa ja tietenkään nuorimmainen ei silloin just tahtois olla lattialla, eikä rattaissa... Mutta pullia tuli.Ja toisella pellillisellä jo paremmin vieraille tarjottaviakin.

6 kommenttia:

 1. Tuossa sovituskuvassa ei näy, että lanka vähän eri sävyä, nätti malli tuolla mekolla. Oispa mullaki sinniä virkata jotai muutamaa riviä pidemmälle. Onnea, oot saanu paistettua pullia leivinuunis, jatka sillä linjalla.=) Meillä ei tuossa oikeén ehkä pysty.. Haudutuslinjalla pitää mennä tuolla.=)

  VastaaPoista
 2. Mä olen ihan samanlainen suunnittelussa, en jaksa miettiä etukäteen. Käsitöissä siitä on haittaa toisinaan, mutta esim maalaamisessa se sopii mun tyyliin. Ei kyllä kuvasta huomaa että olisi kahta eri lankaa, nätti mekko :)

  VastaaPoista
 3. Laura - Luulin kans ensin, ettei voi pullia paistaa tossa kun lämpenee takan kautta. Erilain kuitenkin kuin teillä, tuli käy leivinuunissa. Mutta kyllä siinä voi, kun tarpeeksi kauan ensin lämmittää. Rieskojen kans voi olla hilkulla, kun lämpö ei pysy kauaa korkealla. Mutta pitäis joskus yrittää...

  Kaisa - Ja kun inspiraatio tulee, niin ei voi odotella materiaaleja vaan pitää tehä niistä mitä löytyy! Mutta joskus sitten vähän paremmin suunniteltuakin. Nyt alkaa taas valo lisääntyä, varmaan mukavampi taas maalatakin :)

  VastaaPoista
 4. Oijoi, ihana mekko, ja vielä ohje omasta päästä! =) herrkullisia pullia.. (slurps)

  VastaaPoista
 5. Ihanan näkönen mekko! :) sitte joskus ku sulla on aikaa tehä niin tilaan sulta tuommosia virkattuja mekkoja Elealle.. ;)

  VastaaPoista
 6. Sini - Hommaa langat ni voin yhen tehä, mutta en jaksa alkaa tehtaileen :)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)