16. lokakuuta 2011

Syys sisustusta





Vielä on vähän luonnossa lehtiä jäljellä, jos haluaa tehdä syyskranssin. Ja varpuja ainakin löytyy. Ensin tehdään pajusta pyöreä kehikko. Sitten lehdistä ja varvuista sidotaan pieniä kimppuja rautalangalla. Lopuksi kimput kiinnitellään rautalangalla kehikkoon. Kranssin voi vielä lakata esim. hius- tai autonvannelakalla, niin värit säilyvät pitempään. Lähempänä joulua kuivuneen kranssin voi taas maalata spray maalilla vaikka valkoiseksi tai hopeiseksi.





Löysin varastosta kouluajan töitä. Tämä pääsi eteisen seinää koristamaan.





Tässä pari nopeaa vierasvaraa, jos tulee yllärivieraita:

Kinkku-juustopiiras

pohja:
100g margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä


täyte:
2 dl maitoa tai ruokakermaa
2 munaa
1mm suolaa
grillausmaustetta
paprikajauhetta
100g kinkkua
100g juustoa
1/4 paprika


Pehmennä margariinia hiukan mikrossa. Sekoita joukkoon jauhot ja vesi. Painele taikina pyöreään vuokaan (kantikkaatkin käy). Paista 225 asteessa 13min. Pilko täytteet ja sekoita kaikki ainekset. Kaada täyte vuokaan ja paista vielä n.20min. kunnes täyte on hyytynyt.

Täytteeseen voi käyttää lähes mitä tahnsa muitakin aineita. Esim. alla olevassa piiraassa on juustoa, salamisuikaleita ja tomaattia. Ja on hyvää! Meillä ainakin lapsetkin syö.






Toinen helppo on Omenapaistos

aineet:
3-5 omenaa
margariinia
kaurahiutaleita
sokeria
siirappia


Paloittele omenat uuninkestävään vuokaan. Laita kattilaan sulamaan n.100g margariinia. Kippaa joukkoon sokeria ja luraus siirappia. Lisää kaurahiutaleita niin, että hiutaleita ei jää kuivaksi, mutta ettei ne lillu rasvassakaan - sopivasti siis :) Levitä kuorrute omenoiden päälle. Paista 200 asteessa n.25 minuuttia. Tarjoa vanillan tai vaniljajäätelön kera!

5 kommenttia:

  1. Kiva tuo kranssi tuossa eteisovessa!! Josko ittekin ehtis alkaa värkkäämään ku ristiäiset ohitte.

    VastaaPoista
  2. Nätti kranssi! Kelpais meillekin kun vaan joku tekis. =) Ja ihana tosiaan myöhemmin valkoisena!!

    Kinkku- ja savulohipiirakat meilläkin on löydetty, ja koska nuo suolaiset herkut on oma heikkouteni, jolle makea ei pärjää koskaan, tekis joka päivä mieli saada jotain tuollaista! Onneks en ihan niin ahkerasti jaksa niitä tehdä.. ;)

    VastaaPoista
  3. Kranssi on hieno ja niin on kouluaikojen taideteoskin. Mutta eipä yllätys olekaan että tykkään, värit on mun heikkous. Hanki vielä tuohon oikeankokoiset paspikset ja kehykset niin pääsee kunnolla oikeuksiinsa :)

    VastaaPoista
  4. Kiitokset!

    Kaisa - Paspikset, eli? Kehykset oli entiset, samalla paikalla olleen venetaulun, mutta ehkä ne voi joskus vaihtaa, jos saa aikaseksi.

    VastaaPoista
  5. Anna kokeile joskus tämmöstä omenapaistosta : samanverran omenoita ku sun ohjeessa mutta päällinen : 100g pehmeää voita, 1dl sokeria ja 2dl vehnäjauhoja. Nypi ainekset sellaseksi muruksi ja omenoitten päälle. ja 200 astetta 20 min ! :)

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)