14. lokakuuta 2012

Askarteluvinkki

Nyt kun illalla pimeä tulee jo aikaisin ja on mukava poltella kynttilöitä, olis tässä yksi tuikkukippojen tekovinkki:

 Ensin tehdään maalarinteipillä (muukin teippi käy) kuvoita pilttipurkkeihin tai muihin lasisiin purnukoihin.


 Sitten töpötellään väriä vaahtomuovin palalla teippaamattomiin kohtiin.


 Punaisessa on käytetty sormiväriä, sinisessä kangasväriä, varmasti käy kaikki muutkin tarttuvat värit. Kun väri on kuivunu, poistetaan vain teipit ja laitetaan tuikku sisään palamaan. Näitä voi tehdä myös lasten kanssa juuri noilla sormiväreillä. Teippihommaa ne ei oikein ymmärtäny, mutta tuputtelivat mielellään muuten väreillä kippoja.




Jofotexin palloplyysistä tein keskimmäiselle housut. Vyötärölle ja lahkeensuihin tuli resorit ja lahkeeseen aplikoin Ottobrestä löytyneen öttiäisen kaavan. Nyt kun se on housuihin aplikoitu, se näyttää minusta ehkä eniten kissalta. Tai sitten ketulta.



 Aplikoinnin musta ja valkoinen kangas minun vanhoista topeista, punainen housukangasta ja nenä ja silmät on langalla tehty.





Nyt kaikki askartelu ja ompelu jää vähäksi aikaa kun suuntaamme torstaina miehen kanssa lomalle Espanjaan! Tai ehkä otan koneeseen virkkuuhomman mukaan. Kai ne antaa muovisen puikon sinne koneeseen ottaa? Tanskassa ollaan käyty "pisimmällä" eli nyt päästään eka kertaa kunnolla ulkomaille. Hotelli meillä on aurinkorannikolla Benalmadenassa. Tarkoitus olis käydä ainakin Fuengirolassa ja varmaan rotkokaupunki Rondassa. Vielä ehtii antaa vinkkejä, mitä siel kannattais ainakin nähdä! Kuvia laittelen sitten kun ollaan reissusta palattu.

Mukavaa syyslomaa kaikille, joilla sen jo alkanut tai vielä edessä!!

6 kommenttia:

  1. Hauskaa lomaa ja käykää joka paikassa. Luonto on siellä varmaan mahtavaa, en ole käynyt juuri tuolla. Palmujen huisketta!!

    VastaaPoista
  2. kivat nuo housut! Menkää Fuengirolan eläintarhaan apinoita kattomaan =)hauskaa reissua!

    VastaaPoista
  3. Pitäisköhän itsekin keräillä vähän purkkeja, tai toisin sanoen jättää muutama, ku niitähän kertyy ihan riesaksi. Vaan pitäis jostain jotai väriä hakea, mie ku en omista mitää värejä millä niitä vois hommata.
    Oikeen leppoista lomareissua, ja ottakaa paljon kuvia, elkää hukatko kameraa.=)

    VastaaPoista
  4. Mukavaa ja rentouttavaa reissua, ottakaahan maitohappobakteerit mukaan matkalle! ;)

    VastaaPoista
  5. Olipas hyvä vinkki tuo värin levitys. :)

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)